بستن منو

موزه ملی هنرهای اصفهان

شمایی از تاریخ هنر اصفهان در این موزه در معرض نمایش قرار گرفته است. گذرهای شش‌گانۀ موزه ،راوی سعی بلیغ صنعتگران ماهر و تلاش بی‌نهایت هنرمندان چیره‌دست اصفهان به‌ویژه در دوران اسلامی است. آثار تاریخی شاخصی از رسته‌های هنریِ مکاتب اصفهان همچون فلزکاری، نگارگری، آثار لاکی، خوشنویسی، بافندگی، میناکاری و خاتم‌کاری در گذرهای موزۀ ملی هنرهای اصفهان به‌نمایش درآمده است

خرید بلیت الکترونیکی
موزه ملی هنرهای اصفهان

موزۀ ملی هنرهای اصفهان در بهمن‌ماه سال 1400 و بر اساس نیاز و ضرورتی که از سوی هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر این شهر احساس می‌شد، تأسیس گردید؛ در واقع راه‌اندازی آن را باید در راستای بخشی از مطالبۀ عمومی فرهیختگان شهر محسوب داشت.

این موزه در عمارتی قاجاری ـ پهلوی و در خیابان عباس‌آباد، یکی از زیباترین محله‌های شهر و از یادگارهای شهرسازی دورۀ صفوی بنا شده و جلوه‌گاهی از هنرهای مردم اصفهان از هزاره‌های پیش از تاریخ تا عصر حاضر است به‌گونه‌ای که بیش از 370 اثر تاریخی را در معرض دید علاقمندان قرار می دهد.

محوطه عمارت موزه که با نام "عمارت اسقفی" نیز شناخته می شود ،بیش از 4000 متر فضا داشته و محل نمایش آثار در ساختمانی بسیار زیبا و با فضایی 1000 متری پذیرای علاقمندان است.

 

 این موزه دارای 6 «گذر» است که هر یک از آنها به صورت موضوعی، بخشی از آثار هنری و مکاتب هنری اصفهان را معرفی می‌کنند:

       در گذر اول که «گذر تاريخ» نامگذاری شده، آثاری چون تیغه‌های سنگی از دورۀ پارینه‌سنگی و نوسنگی متعلق به ۵۰هزار سال قبل به نمایش درآمده است. زیورآلات، سفال‌ها، شیشه‌ها و سکه‌های تاریخی از دیگر آثار شاخص این گذر هستند.

       گذر دوم با نام «گذر رزم»، آثار برجسته‌ای هم‌چون شمشیرهای شاه عباس اول صفوی که ساخت دست استادان اصفهانی هستند، گرزها، تبرزین‌ها و نخستین تفنگ‌های ساخت اصفهان را در معرض دید عموم قرار داده است.

        در «گذر مشق و نقش» یعنی گذر سوم موزه، نقاشی‌های لاکی قاجاری و مجموعۀ نفیسی از قلمدان‌های ساخت اصفهان در کنار آثار خوش‌نویسی استادان نام‌آور این حوزه به چشم می‌خورد.

       گذر بعدی «گذر رَسام» است و در آن آثار هنرمندان معاصر اصفهان هم‌چون میرزا آقا امامی، حاج مصورالملکی و حسین خطایی به نمایش گذاشته شده است.

       در «گذر تار و پود»، نمونه‌های نفیسی از هنر چیت‌سازی، فرش‌بافی و لباس‌های تاریخی دورۀ قاجاری جلب توجه می‌کند.

       نهایتاً در «گذر چهارباغ» جلوۀ بی‌نظیری از آثار فلزکاری، میناکاری، خاتم‌کاری و هم‌چنین نقاشی‌های هنرمندان برجستۀ این عرصه در پیش چشم قرار گرفته است.

 

       در مجموع در این موزه ، آثاری از 50هزار سال پیش تا اواخر دورۀ پهلوی به نمایش گذاشته شده است اما بیشترینه آثار آن مربوط به دوران اسلامی است که علاوه بر دوره‌های سلجوقی و تیموری، غالباً مربوط به دوره‌های صفوی و قاجار است.

       در واقع گونه‌گونی آثار موجود در این موزه علاوه بر این‌که می‌تواند به خوبی مخاطب عام را مورد توجه قرار دهد، قادر است بازدیدکنندگان خاص از جمله هنرمندان، مورخین و باستان‌شناسان، پژوهشگران حوزه‌های مختلف علوم انسانی و علوم اجتماعی و دیگر فرهیختگان را مخاطب ویژۀ خود قرار دهد.

       هنرمندان و مشاهیری که آثار آنها در این موزه موجود است، شامل نام‌آورانی نظیر آقا سيدمحمد، آقا صادق نقاش‌باشی، حاج حسين مصورالملکي، حسين بن اسماعيل نقاش‌باشي اصفهاني، حسين خطائي، درويش عبدالمجيد، سرکيس خاچاطوريان، سمبات، سيدگلستانه، محسن نعمت‌اللهي، محمود فرشچيان، ميرزا آقا امامي، ميرعماد حسنی، يرواند نهاپطيان، يسائي شاجانیان و دیگران می‌شود که آثاری شامل نقاشی و نگارگری، پاپیه ماشه و نقاشی زیرلاکی، خوشنویسی، سفالگری، تجهیزات و تسلیحات نظامی، سکه‌های ضرب اصفهان، شیشه‌سازی، تجلید، سوخت معرق چرم، ارسی، ترمه، قلمکار و چیت، سرمه‌دوزی، ملیله‌دوزی، قلمدان‌های هنری، کاشی (کاشی‌های زرین‌فام و هفت‌رنگ)، قلمزنی، میناکاری و خاتم‌سازی را به فرهنگ و هنر تقدیم داشته‌اند.

 

خرید بلیت الکترونیکی

تمام بها 28 هزار تومان،تخفیف دار 20 هزار تومان ، بازدیدکننده خارجی 500 هزار تومان

1
نفر
۲۸,۰۰۰ تومان
کد تخفیف دارید؟
پرداخت
قوانین بازدید تماس با موزه ۰۳۱-۳۲۳۷۲۵۲۶
ویدیوها
موزه گرد(قسمت 1)
سنجه(نشست سوم)- دانش موزه داری
سنجه( نشست چهارم)- موزه و جامعه جهانی
سنجه ( نشست اول)- موزه های نهادی و خصوصی
موزه گرد(قسمت 2) موزه خودروهای تاریخی ایران
سنجه( نشست پنجم) - موزه و مساله حفاظت
سنجه( نشست دوم)- موزه های دولتی
موزه گرد(قسمت 3)موزه ملی هنرهای اصفهان
دیگر موزه ها
موزه هنر ایران(کاخ مرمر)
موزه خودروهای تاریخی ایران
موزه نور و روشنایی یزد
موزه زمان
پردیس موزه ای دفینه
موزه ملی هنرهای اصفهان
پردیس موزه‌ای رامسر